header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Spelregels

Blauwe Kaart voor Sportiviteit voor Jongste Jeugd en D-teams

Nieuws afbeelding 5-4-2018
Om het belang van sportiviteit en respect te benadrukken, besteden alle Bredase clubs (BH&HC Breda, MHC Teteringen, HCP, BHV Push en BNMHC Zwart-Wit) op 7 en 8 april op een positieve manier aandacht aan sportiviteit en respect. Alle 5 Bredase clubs introduceren dit weekend bij de Jongste Jeugd (F tm E8) en de D-teams de Blauwe Kaart. Ook worden er speciale polsbandjes uitgedeeld en worden de Senioren en Veteranen op zondag op een Blauwe Taart getrakteerd, als parodie op de Blauwe Kaart. Een mooie gezamenlijke impuls voor sportplezier en de sfeer rond hockeywedstrijden!

UNIEKE KANS: Het team wat de meeste complimentjes heeft uitgedeeld maakt de komende periode kans op TOEGANGSKAARTJES voor een wedstrijd tijdens de Champions Trophy voor het hele TEAM!
Bovendien wordt iedere maand aan het team met de meest sportieve inzending een Blauwe Taart aangeboden.

DE BLAUWE KAART
Groene, gele en rode kaarten zijn bekend in de hockeysport. In het vuur van de strijd kunnen gemoederen hoog oplopen bij een hockeywedstrijd. Niet alleen bij de spelers, ook bij fanatieke coaches, managers én supporters. Om deze reden introduceren we de Blauwe Kaart. Een kaart die staat voor sportiviteit en respectvol gedrag. 

De Blauwe Kaart is een initiatief van de KNHB en wordt nu al door meerdere hockeyverenigingen gebruikt. Jeugdteams geven deze kaart na een thuiswedstrijd aan het bezoekende team, met op de achterkant geschreven waarom ze de gasten sportief vonden. Zo leren spelers, begeleiders en supporters ook op een andere manier kijken naar een wedstrijd. Uitgangspunt is meer nadruk op wat goed gaat en positief is. De kans is groot dat de volgende wedstrijd dan ook sportief en respectvol verloopt. Dit initiatief is een mooie aanvulling op de Shake Hands (het geven van een hand voorafgaand aan de wedstrijd en het even samen zitten na de wedstrijd). 

Voor gedetailleerde informatie over de Blauwe Kaart, klik op de downloadknop onderaan dit artikel. 
Bijlage