header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

Coronieuwsbrief HCP 26 april 2020

Nieuws afbeelding 26-4-2020
Beste leden, ouders en vrijwilligers,

Het bericht dat we – met beperkingen – weer de velden mogen, heeft voor veel energie gezorgd in onze club: met veel creativiteit worden wordt een Corona proof trainingschema opgezet en worden trainingen met 1,5 meter afstand voorbereid, praten we er met elkaar veel over en ontvangen we veel verzoeken om zo snel mogelijk te beginnen.

Het geluid van ballen tegen de boarding, het enthousiasme op de velden en het plezier op de gezichten maakt ons enthousiast om zo snel mogelijk te beginnen. Houden zo! 

Het is inmiddels duidelijk geworden dat er veel bij komt kijken óm weer te starten. Zo hebben we intensief overleg gevoerd met de Bredase hockeyclubs en Etten-Leur (om samen op te trekken), hebben we afgelopen vrijdag (en elke vrijdag) overleg met de wethouder van de gemeente Breda en kregen we vrijdag de dikke protocollen van de KNHB – NOC/NSF om invulling aan te geven. Mocht je tijd en zin hebben: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten.pdf.  

Als club willen we dan ook de protocollen beet pakken om weer de velden op te gaan. Dat kan niemand alleen en daarbij hebben we ook jouw hulp bij nodig! Als we #samensterk staan, rekenen wij erop dat je de richtlijnen opvolgt en je je verantwoordelijkheid daarvoor laat zien. Ook hebben we berichten laten uitgaan om hulp te laten bieden: we zijn een club om te verenigen: dat kunnen wij! Hartelijk dank voor de vele goede reacties. En natuurlijk hopen we op uitbreiding na mei van ons hockeyplezier voor iedereen!

In deze nieuwsbrief praten we je bij over hoe we het gaan doen. Eind deze week volgt er een nader bericht met concrete details.

    1.Startdatum
We gaan vanaf dinsdag 5 mei van start met de trainingen voor de Benjamins, F-, E-, D-, C-, B- en A-jeugd. De getroffen maatregelen en wijze van organiseren, loopt tot eind mei (we hopen natuurlijk dat er daarna een verruiming komt voor iedereen).

    2.Trainingsschema
We willen de 1,5-meter-regels goed toepassen. Meest praktisch kan dat door het originele schema wat aan te passen met 10/15 minuten ertussen. Op die manier hebben we geen teams die tegelijkertijd het veld op komen en ervan af gaan. Dit schema komt eind van deze week op de website en in de Lisa-app.

    3.Inhoud van de trainingen
Voor de teams Benjamins tot en met D verandert er niet veel, want daar geldt geen 1,5-meter-regel (behalve dat de trainer 1,5 meter afstand houdt naar de kinderen). Voor de teams C-B-A is het een hele uitdaging om 1,5-meter-trainingen te verzorgen. We worden hierbij geholpen door de Lisa-app (Hockey-praktijk en HockeyFood) en de KNHB. Dat zal ánders zijn, maar we doen een beroep op je creativiteit én verantwoordelijkheid voor de 1,5-meter-regel.

   4.Trainingsmaterialen
De hoofdregel is dat alleen de trainer de materialen met de handen aanraakt: dat geldt ook voor de ballen! 

We zullen ervoor zorgen dat er op elk veld een container is met 150 ballen, die we telkens aan het einde van de dag zullen schoonmaken. Elk veld zal daarnaast bij aanvang van elke training schone pionnensets krijgen. Deze worden na de training gedesinfecteerd. Voor het speciale trainingsmateriaal voor de jongere groepen geldt hetzelfde.

Keepersspullen:
Onze kleedmakers zijn gesloten en met respect voor de 1,5-meterregel, zullen we tot eind mei dan ook trainen zonder keeperspullen. De keepers kunnen uiteraard als ‘gewone’ veldhockeyers meetrainen.

   5.Het clubhuis
De kleedkamers, douches en kantine zijn en blijven gesloten. Voor toiletgebruik is voor ‘noodgevallen’ het invalidetoilet te gebruiken (wordt regelmatig schoongemaakt). Ook de EHBO is in de bestuurskamer uiteraard binnen handbereik.

    6.Het complex
Tijdens de trainingen (zondag tot en met vrijdag) zullen er 2 personen aanwezig zijn voor vragen, toelichting en toezicht (de Corona-verantwoordelijke) en 1 persoon bij de parking voor ontvangst: deze mensen zijn herkenbaar aan een (eigen) veiligheidshesje. Ook leden van het bestuur zullen rondlopen. 
Beste mensen: wij vertrouwen erop dat we dit samen kunnen! Er is een uitvraag gedaan om je aan te melden: alvast dank voor jullie hulp. We zullen een schema maken (tot eind mei) waarin we de tijd mooi verdelen zodat de belasting meevalt én er is koffie/thee voor díe vrijwilligers. 

Voor maandag t/m vrijdag geldt dat we dagelijks van 16.45 tot 23.00 uur 3 toezichthouders nodig hebben. We willen dit graag doen via 2 shifts. Een eerste shift van 16.45 tot 20.00 uur en een tweede shift van 20.00 tot 23.00 uur. Voor de zondag (jongste jeugd) kunnen we volstaan met 1 shift. 
Daarnaast zal ‘Handhaving’ van de gemeente onregelmatig een kijkje komen nemen hoe goed we het doen bij HCP.

Routering:
Op de club zal bewegwijzering hangen en we willen je vragen je daaraan te houden.

Waterveld:
Het waterveld zal dagelijks voor aanvang van de trainingen gesproeid worden om ca 16:00 uur.

    7. Spelers/trainers
Een paar overzichtelijke punten:
  • Gebruik het (invalide-)toilet in het clubhuis alleen in uitzonderlijke gevallen;
  • Was voor en na je training je handen thuis met water en zeep, minimaal 20 seconden;
  • Ga thuis nog even naar het toilet voor je naar de training gaat;
  • Raak je gezicht niet aan en spuug niet op het veld;
  • Ben je verkouden en/of heb je koorts: blijf thuis en laat het je trainer weten;
  • Kom niet eerder dan 10 minuten bij de hockey aan en ga direct na de training naar huis en volg de bewegwijzering;
  • Neem je eigen bidon mee;
  • Neem een tweede shirt mee van huis (we gebruiken geen hesjes).

    8.Hoe kom je naar de club
Een paar adviezen:
  • Kom zo mogelijk alleen of met één persoon uit je eigen gezin;
  • Als je wordt gebracht/gehaald: probeer het zo kort mogelijk te houden.

    9.Ouders
Natuurlijk rekenen we op jouw steun voor onze club om weer de velden op te gaan. En we zien alle ouders graag. Maar tot eind mei mogen ouders niet op het complex komen kijken. Als je kinderen met de auto brengt, stap dan zelf niet uit. Als je ze met de fiets brengt, blijf dan buiten het complex.

  10.Tot slot
Rutte zei afgelopen week: "de vrijheid van de een, mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander”. Samen zijn we HCP, samen kunnen we dit! Er zijn al veel foto’s en filmpjes gedeeld: blijf dat doen!