header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Hockeysoorten

HCP biedt voor (bijna) elke leeftijd hockey aan, je kunt met de hele familie ons terecht. In het overzicht hieronder kun je heel beknopt een samenvatting zien: 

Jongste jeugd:

Funkey
Je bent op 1 okt nog geen 5 jaar. Bij funkey staat plezier in bewegen centraal. Het is een educatief concept waarbij kinderen van 2 t/m 5 jaar op een gestructureerde manier kennis maken met sport en spel. Je traint één keer per week op vrijdagmiddag. 

O8  drietal 
Je wordt 5 jaar tussen 1 okt en 30 sept. Je traint één keer per week op vrijdagmiddag de basisvaardigheden van het hockeyspel, waarbij plezier en veiligheid centraal staan. De 6-jarigen worden tevens voorbereid op drietal hockey. Er worden regelmatig oefenwedstrijdjes gespeeld op zaterdagmorgen. 

O9 zestal 
Je wordt 6 jaar tussen 1 okt en 30 sept. Bij de zestallen begint het al behoorlijk te lijken op het "grote" hockey. Je speelt competitie op zaterdag in KNHB verband op een kwart veld.

O10 achttal
Je wordt 9 jaar tussen 1 okt en 30 sept. Ook de achttallen spelen nog op een wat kleiner veld, maar dit is wel een maatje breder dan bij de zestallen (half veld). De competitie is op zaterdag. 

Junioren:

Uiteraard kunnen kinderen uit groep 7/8 en ouder ook bij HCP terecht. Binnen de junioren worden vier leeftijdscategorie√ęn onderscheiden. De junioren spelen competitie in KNHB verband op een heel veld. 

O12 elftal
Je wordt 11 jaar tussen 1 okt en 30 sept. 

O14 elftal 
Je wordt 13 jaar tussen 1 okt en 30 sept. 

O16 elftal
Je wordt 15 jaar tussen 1 okt en 30 sept. 

O18 elftal
Je wordt 17 jaar tussen 1 okt en 30 sept. 

Senioren: 

De Senioren zijn onderverdeeld in: 

Jong Senioren 18 t/m 23 jaar 

Senioren >18 jaar 

Veteranen (V) >30 jaar 

Veteranen (M) > 35 jaar 

Trimhockey >18 jaar, recreatief/ geen competitie, klik hier voor meer informatie.

Flexhockey

Met ingang van seizoen 2023-2024 kunnen wij onze leden een flexibele wijze van contributie aanbieden:

Flexhockey-lidmaatschap € 180 per seizoen voor senioren

Dit lidmaatschap geeft recht op het meespelen van 10 wedstrijden en het volledig kunnen meetrainen met jouw team. Registratie hiervan geschiedt middels het wedstrijdformulier.

Dit lidmaatschap kan evt in een seizoen worden verlengd, als dat wenselijk is.
Het bestuur is van mening dat deze vorm van lidmaatschap vooral voor studenten meer mogelijkheden biedt om te kunnen blijven hockeyen bij HCP.