header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Spelregels

Polsbandjes voor de (Jongste) Jeugd

Nieuws afbeelding 5-4-2018
Om positieve aandacht op sportiviteit en respect te vestigen, ontvangen alle jeugdleden - en hun tegenstanders - een uniek siliconen polsbandje in regenboogkleuren en met de tekst ‘Respect – Hockeystad Breda’. De regenboogkleuren staan natuurlijk voor het accepteren van diversiteit binnen de hockeysport (seksualiteit, geloof, ras etc.).  
Voor aanvang van hun wedstrijd, bij de Shake Hands, zullen de HCP teams de polsbandjes uitdelen aan hun tegenstanders en natuurlijk zelf ook de bandjes omdoen. 

Praktisch: De thuisspelende (Jongste) Jeugdteams krijgen (via de coaches) polsbandjes voor hun eigen team en die van de tegenstander uitgereikt (bij de wedstrijdtafel). 
Ook de uitspelende HCP teams krijgen polsbandjes mee voor zichzelf en hun tegenstander. Deze bandjes worden enkele dagen voor de wedstrijddag bij de training meegegeven. Een uitzondering geldt voor de HCP teams die 7 april op een van de andere Bredase clubs spelen (HC Breda, Push, Zwart-Wit of MHCT), want dan ontvangen zij een polsbandje van hun Bredase tegenstander.

Natuurlijk krijgen onze Funkey-spelertjes tijdens hun training ook een polsbandje!

In totaal worden er dit weekend ruim 8.000 polsbandjes uitgedeeld in heel Zuid-Nederland! Met dank aan de KNHB voor het ondersteunen van ons initiatief.