header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

Structuur begint (terug) te komen

Nieuws afbeelding 11-11-2019

10 november 2019

Afgelopen week

In de afgelopen week heb ik me vooral beziggehouden met een paar operationele zaken. De rust lijkt te zijn teruggekeerd. Door drukke zakelijke bezigheden heb ik helaas niet zo veel mensen kunnen spreken, maar dat ga ik de komende week weer inhalen.

Bestuursvergaderingen en inloop

Vanaf 12 november zijn er iedere 2 weken op dinsdag bestuursvergaderingen in het clubhuis. Deze vangen om 20.30 uur aan. Vanaf 20.00 uur is er een open inloop waarbij iedereen die iets te melden of te vragen heeft van harte is uitgenodigd om aan te schuiven. De inloop eindigt om 20.30 uur.

LET OP: dinsdag 12 november is de inloop van 20.30 tot 21.00 uur i.v.m. scheidsrechterexamens


Komende AV’S en hun belangrijkste onderwerpen

  • donderdag 12 december (20.00 uur): renovatie clubhuis en vervanging veld B, decharge afgetreden bestuur (en wellicht ook al voordracht en installatie nieuw bestuur)
  • donderdag 30 januari (20.00 uur): voordracht en installatie nieuw bestuur, decharge interim-bestuur

Omdat dit belangrijke AV’s zijn verzoek ik iedereen om deze datums vrij te houden zodat je aanwezig kunt zijn.

Activiteiten komende periode

De komende weken gaan de nieuwe commissies worden opgestart en worden oude commissies nieuw leven ingeblazen. Daarnaast zal werving een belangrijk aandachtspunt zijn evenals gesprekken met kandidaat bestuursleden.

Redactieleden nieuwsbrief gevraagd

Mijn statusoverzicht begint zo langzamerhand gelukkig weer een normale nieuwsbrief te worden. Roland de Wit is e.e.a. aan het oppakken maar zoekt nog redactieleden! Meld je aan via [email protected]

Dieptereiniging veld A (door Reinier Nederhoed)

Donderdag 7 november was het een komen en gaan van zware landbouwmachines op HCP. Het leek wel of onze accommodatie als nieuwe uitvalsbasis diende voor protesteren boeren. 

Van een enig protest was absoluut geen sprake… sterker er is hard gewerkt en de machines waren nodig om veld A weer in haar oude glorie te herstellen. 

Door algengroei werd veld A glad en bleven er plassen op staan. Algengroei is een bekend fenomeen (lees probleem) bij kunstgrasvelden. Deze groei komt met name voor tijdens vochtige periodes en overmatig sproeien van de velden. 

Door dieptereiniging toe te passen (onder hoge druk wordt er heet water op het veld gespoten en direct weer opgezogen) worden de algen verwijderd en de waterdoorlaatbaarheid van het veld weer geoptimaliseerd. 

Het veld ligt er weer fantastisch bij, heel veel spelplezier! 

Afbeelding met buiten, lucht, boom, scène Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met boom, vrachtwagen, buiten, groen Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met buiten, grond, hek, boom Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met vrachtwagen, boom, groen, buiten Automatisch gegenereerde beschrijving


Ook feesten wordt jong aangeleerd bij HCP (door Roland de Wit)

Op vrijdag 15 november vindt tussen 18.00 en 22.00 uur de eerste Disco-avond voor de jongste jeugd plaats bij HCP. Al 120 kinderen t/m de E8 hebben zich daarvoor opgegeven, dus het belooft een drukke en gezellige boel te worden in het clubhuis! We geven onze jeugdleden daarmee nog wat extra aandacht en kunnen wellicht nog meer nieuwe jeugdleden aantrekken.
 
Sportiviteit & Respect op de Bredase hockeyvelden (door Roland de Wit)

De 5 Bredase hockeyverenigingen (Push, Breda, Zwart-Wit, MHCT en natuurlijk HCP werken al enkele jaren samen om ‘Sportiviteit & Respect’ continu onder de aandacht te brengen. Dat doen we met serieuze zaken zoals een convenant en symposium, en daarnaast vooral met leuke acties op de clubs. Op zaterdag 23 november staat er weer een op stapel, laat je vooral verrassen!
Wil je namens HCP een bijdrage leveren aan dit belangrijke onderwerp? Meld je dan via [email protected]

Met sportieve groet,
Sjef