header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

Korte update

Nieuws afbeelding 3-12-2019

Drukke winterperiode

De najaar competitie is dan wel afgelopen, maar desondanks ga ik een drukke winterperiode tegemoet. Komende week woon ik de vergaderingen bij van de TC, de barcommissie en alle commissies tezamen. En ook volgende week is het weer druk: communicatiecommissie, beleidscommissie hockeytechnische zaken, bestuursvergadering (met inloop vanaf 20:00 uur) en (op donderdag 12 december om 20:00 uur) de AV waar de plannen voor de vervanging van veld B en nieuwbouw van het clubhuis nader zullen worden toegelicht.

Het is belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen naar de AV komen want daar zullen we beslissen of en hoe we er mee verder gaan. Als belangrijke voorwaarde geldt wel dat er uiterlijk 30 januari 2020 een nieuw bestuur moet zijn gevormd!


H1 door naar volgende ronde Silvercup

Heren1 is door een winst van 4-2 op 2e klasser Barendrecht H1 door naar de volgende ronde van de SilverCup. Goed gedaan mannen!

In de 2e kwart moesten ze nog wel van veld wisselen door bevriezing van het waterveld, maar daar zullen ze bij de volgende wedstrijd waarschijnlijk geen last meer van hebben: vrijdagavond 27 maart 2020. 


Vertrouwenscontactpersoon

Afgelopen week kennis gemaakt met Ludy Buijsse. Zij is de vertrouwenspersoon van HCP. De vertrouwenspersoon is binnen HCP het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. Dat kan bijvoorbeeld gaan over pestgedrag, discriminatie of seksuele intimidatie, maar ook over andere dingen die je discreet wil bespreken.

HCP moet voor iedereen een veilige en leuke plek zijn. De vertrouwenspersoon kan de eerste opvang doen en procedurele begeleiding. Je kunt er ook terecht met vragen of problemen die je liever niet met je coach/trainer wil bespreken.

Ludy is er voor alle leden, jong en oud, en is te bereiken via email:

[email protected] maar je kunt haar natuurlijk ook gewoon bellen: 06-16661057.

 

Inloop

Afgelopen week was ook de inloop vlak voor de bestuursvergadering. Ik heb toen kort kennisgemaakt met Pascalle Vermunt als lid van de Respect & Fairplay commissie en met Herbert Hummel die graag jeugdige scheidrechters wil coachen en daar afspraken over heeft gemaakt met Bart Herklots.


Dilemma’s

Regelmatig loopt de staf (lijnco’s, coaches en trainers) aan tegen dilemma’s (teamindeling, selectie, ongemotiveerde spelers, de mening van ouders, etc.) die jammer genoeg vrijwel nooit bevredigend zijn op te lossen voor alle betrokkenen. Er moet immers bijna altijd wel iemand worden teleurgesteld. Ook de staf heeft daarbij soms te maken met verschillende inzichten, met onderlinge frustraties als mogelijk gevolg.

Omdat het in de praktijk vaak lastig is om met dilemma’s om te gaan worden binnenkort 2 avonden belegd (14 januari voor de staf van de jongste jeugd en 16 januari voor de staf van de A-D-lijnen) om te bepalen wat we kunnen afspreken om in voorkomende gevallen tot een (zo veel mogelijk) gezamenlijk gedragen beeld te komen. De uitnodigingen volgen nog. Beide avonden beginnen om 20.00 uur.

 

Openingstijden van HCP-complex tijdens de winterperiode

Even een handig overzicht van wanneer het HCP-complex open of gesloten is de komende maanden:

 

  • Week 49 (vanaf 2 december) t/m week 5 is de club gesloten in verband met start zaalcompetitie / kerstvakantie; er wordt dan dus niet getraind
  • Week 6 (vanaf 3 februari) start reguliere trainingsschema 
  • Week 9 Carnavalsvakantie, club is gesloten
  • Week 11 (14 maart) start competitie

 

Wanneer het reguliere trainingsschema van start gaat in week 6 gaan wij ervanuit dat de openers en sluiters er zijn, mits anders aangegeven.

  

Met sportieve groet,

Sjef