header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

Beste (ouders), leden en vrijwilligers,

16-3-2020
Op zondagavond 15 maart heeft er wederom een landelijke persconferentie plaatsgevonden welke additionele gevolgen heeft op de hockeycompetitie. Hierover willen wij jullie nogmaals berichten.

De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen/complexen in Nederland hun deuren moeten sluiten, in elk geval tot en met maandag 6 april. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor alle hockeyverenigingen.

Als gevolg heeft de KNHB afgelastingen verlengd van de eerder gecommuniceerde datum 31 maart naar 6 april 2020. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

Het is de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Daar is extra tijd voor nodig.

Dit betekent in de praktijk dat onze hockey complexen inclusief clubhuizen tot en met
6 april a.s. dicht zullen zijn.

Wij krijgen veel vragen of teams onze velden kunnen gebruiken voor een onderling georganiseerde training of vriendschappelijk
 potje. Helaas is dit niet mogelijk. Wij voelen ons verantwoordelijk voor jullie gezondheid. Sporten is belangrijk voor een goede weerstand, maar wij hebben eveneens de verantwoordelijkheid om sociale contacten tegen te gaan. Hockey doe je met een aantal mede-spelers en is daardoor een aansporing tot sociaal contact. Wij vragen iedereen dan ook om begrip tijdens deze uitzonderlijke situatie en onze velden niet te gebruiken tot en met 6 april a.s.

Blijf wel bewegen. Doe dit thuis of buiten en het liefst alleen. 

Voor de volledige update van de KNHB van 15 maart
17.30 verwijzen we jullie naar deze link;

Namens de besturen van hockeyclubs;