header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

Beste spelers, ouders, teambegeleiders en vrijwilligers!

Nieuws afbeelding 23-3-2021

Al ruim een jaar komen we op Hockeyclub Prinsenbeek niet aan normaal hockey toe. Weliswaar heeft de jeugd sinds mei 2020 volop kunnen trainen en worden er ook onderling oefenwedstrijdjes en toernooitjes gespeeld, maar competitie biedt pas echt uitdaging en dat is op dit moment helaas niet mogelijk. De senioren hebben het al helemaal zwaar te verduren gehad, want zij mochten tot zeer recent eigenlijk helemaal niets. Gelukkig mogen de senioren tot 27 jaar sinds kort weer trainen. Dat biedt misschien een beetje ruimte, maar het is het toch nog niet helemaal. En dan hebben we het nog niet gehad over de veteranen en trimteams. Die mogen nog steeds helemaal niet hockeyen, behalve dan met zijn tweeën of vieren, maar dat voorziet niet in de behoefte. Niettemin spannen begeleiders, teammanagers, trainers en coaches zich uitermate in om er binnen de opgelegde beperkingen zoveel mogelijk uit te halen. Ook de ouders van onze jeugd hebben het afgelopen jaar niet van het hockey van hun kroost kunnen genieten. Ondanks dat brengen vele ouders hun kinderen toch trouw naar HCP, en in het geval van de SPEL-teams ook regelmatig naar Etten-Leur! Daar zijn we dankbaar voor!

We kunnen ons zeer goed voorstellen dat ouders, spelers en ook begeleiders er weer naar verlangen langs de lijn van het hockeyspel te genieten. We zien dan ook regelmatig dat ouders en andere belangstellenden langs de lijn blijven hangen of zelfs op de parkeerplaats door de struiken en het hek naar het hockey van hun kinderen kijken. Vooral op zondag als de seniorenteams weer vaker trainen ontstaat er teveel drukte, ook door ouders die hun jongsten graag zien hockeyen. We begrijpen het verlangen om dat te doen, maar het mag eenvoudigweg niet!

De toenemende belangstelling langs de lijn of vanaf de parkeerplaats en de fietsenstalling is ook anderen niet ontgaan. Het heeft bij onze zusterclubs in Breda al tot toegenomen controles geleid, waardoor één club zich zelfs genoodzaakt ziet vaste ‘beveiligers’ aan te stellen om erop toe te zien dat niemand langs de lijn blijft hangen of buiten de trainingsuren gebruik maakt van het veld.

Zover willen wij helemaal niet gaan, maar we zitten ook niet op een toenemende controledruk van BOA’s en andere handhavers te wachten met de mogelijke boetes die daaruit voortkomen.

Wij doen dus dringend een beroep op u allen, niet langs de lijn of rond het clubhuis en op de parkeerplaats en fietsenstalling te blijven rondhangen tijdens trainingen en oefenwedstrijden! Ook is het niet toegestaan buiten trainingsuren zich op het terrein te begeven om even een balletje te slaan. Spelers, ouders, trainers en andere begeleiders, wijs elkaar erop dat dit absoluut niet de bedoeling is! Zo kunnen we ongestoord blijven trainen en hockeyen en hoeven we geen drastische maatregelen te nemen.

Vergeet niet dat de regels er niet zijn om ons het leven zuur te maken, maar om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Laten we met zijn allen nog even volhouden! Voor de zomer zit er misschien verbetering in de lucht, maar zolang de beperkingen gelden, hebben we helaas geen andere keus dan de maatregelen uit te voeren!

 

Met sportieve groet!

Bestuur Hockeyclub Prinsenbeek