header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

Eko neemt afscheid

Nieuws afbeelding 12-6-2022 Een dikke pluim voor 6 seizoenen lang volledige inzet voor onze Heren 1: Eko hartelijk bedankt! Laten we eens even stilstaan bij Eko als persoon en zijn betekenis voor HCP.

Eko is een echte familieman samen met zijn vrouw Christine, zoon Bouke en tweelingdochters Lieke en Fenna. Daarom past hij ook zo goed bij ons als HCP. Ondanks dat hij zelf nooit voor HCP gespeeld heeft, draagt hij de club vanaf het begin een warm hart toe. Hij is een échte liefhebber van de sport. Zelf heeft hij op hoog niveau (hoofdklasse) gespeeld en zo begonnen we aan de ambitie om te willen promoveren naar de eerste klasse.

Maar voordat we daar meer over zeggen: ‘Eko is gewoon een fijne vent’ hoor je van teamleden die hij onder zijn hoede had. Hij weet spelers de ruimte te geven en te zeggen wat gezegd moet worden. Hij geeft spelers de ruimte zich te ontwikkelen op een manier bij elk individu past: ga er maar aan staan! Dat kun je alleen doen met het hart op de juiste plek. Hij is enthousiast, gedreven en kan daarnaast ook boos zijn op het goede moment. Hij schuwt zeker ook de heilige huisjes niet en schudt regelmatig flink aan de boom.

Samen met zijn ruime kennis over het hockey-spelletje, zowel tactisch als technisch, heeft zijn bijdrage ons als hockeyclub geen windeieren gelegd.

Jaar na jaar hebben we op de drempel gestaan van de 2e klasse. In april 2020 stonden we bovenaan en zouden we promoveren, maar door Corona heeft de KNHB besloten om de hele competitie eruit te halen: dus geen promotie. Dát was een zware tegenslag. We hebben met Eko en onze Heren 1 ook altijd goed gepresteerd in de Silvercup en dan vooral tegen hoger spelende teams. Hierbij denken we met veel plezier terug aan de wedstrijd tegen Shot, die we met 6-2 wonnen.

Met het vertrek van Eko zijn we aan het einde gekomen van een tijdperk. Ons Heren 1 zal volgend jaar een vernieuwde samenstelling kennen en dus breekt met de komst van de nieuwe trainer een periode aan om door te bouwen op het fundament van Eko voor óns Heren 1.

Eko bedankt!