header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

We gaan weer lekker hockeyen dus plan nu je bardienst in

Nieuws afbeelding 20-8-2023

De vakantie zit er bijna op, op 2 september start het wedstrijdseizoen weer. Wij gaan er vanuit dat jullie hier net zoveel zin in hebben als wij! Een nieuw seizoen betekent ook een nieuw en leeg barrooster. Geef jij je snel op voor de bardienst(en) van je keuze? 

Van alle ouders/verzorgers van jeugdleden wordt verlangd dat zij per hockeyjaar (van september t/m juni), per kind 1 bardienst inplannen van 2 uren op de vrijdagavond of op de zaterdag. Voor leden die op zondag spelen geldt tot nader bericht dat zij, zoals ze gewend zijn, per team worden ingedeeld en hierover per mail via de aanvoerder bericht worden. 

Wedstrijdtafel
Het inplannen van de wedstrijdtafel op de zaterdagen gebeurt door het wedstrijdsecretariaat. Je wordt ingedeeld op basis van het bekende wedstrijdschema wat door elke teammanager/coach (zo spoedig mogelijk!) wordt aangeleverd bij het wedstrijdsecretariaat via [email protected].
Alleen wanneer je een mail krijgt van het wedstrijdsecretariaat met de tijd waarop je wordt verwacht, ben je ook daadwerkelijk ingedeeld achter de wedstrijdtafel. 

Wat betekent dit precies?
In de Lisa-app staan bardiensten van elk twee uur, beschikbaar om in te plannen. Deze diensten hebben als titel ‘barmedewerker’ (let op: klik niet op barhoofd, deze worden door ons ingepland). We vragen jullie om per hockeyjaar per jeugdlid 1 bardienst in te plannen op de vrijdagavond of de zaterdag op het tijdstip dat het meest schikt. Leden ouder dan 18 jaar spelend binnen de zaterdagcompetitie mogen deze bardiensten ook zelf draaien (i.p.v. hun ouders). 

Hoe plan ik een dienst in?
  • Heb je de Lisa HockeyApp nog niet, download deze dan via de App Store of Google Play Store.
  • Log in op de Lisa-app met het account van je zoon/dochter. Heb je een eigen inlogaccount, dan kun je rechtstreeks inplannen met dat account.
  • Na inloggen tik je onderaan in de Lisa-app op ‘Meer’ (de drie puntjes).
  • Vervolgens tik je op ‘Plan uw dienst’.
  • Je ziet per datum of er nog diensten vrij zijn. De groene balk geeft aan dat er nog vrije plaatsen zijn. Klik op de dag met groene balk die jou past.
  • Je ziet welke tijden nog open staan op deze dag.
  • Tik op ‘plan mij in’ op het tijdstip dat jou uitkomt.
  • Klik op ‘bevestig’.
  • Noteer de datum in je agenda.
  • Zorg dat je op de afgesproken dag, 10 minuten voor aanvang van je dienst, aanwezig bent bij de bar. 
Veelgestelde vragen 

Hoe werkt een bardienst?
Het draaien van een bardienst is heel gezellig. Soms is het ook hard werken afhankelijk van de drukte. Je doet het niet alleen: je wordt ontvangen door de barcöordinator die jou uitlegt wat de bedoeling is, hoe de kassa en de koffiemachine werkt, etc. Samen met nog een andere bardienstmedewerker maken we er een gezellige dienst van! 

Hoeveel bardiensten moeten ouders in per jaar draaien?
Ouders draaien in principe in totaal 1 bardienst per hockeyjaar (september t/m juni) per kind. 

Hoe wordt omgegaan met reeds gedraaide bardiensten?
Er wordt bijgehouden wie wanneer een bardienst draait. Reeds gedraaide diensten zijn dus bekend. 

Moeten vrijwilligers (die periodiek/wekelijks/maandelijks iets voor club doen) ook bardiensten draaien?
Barcoördinatoren staan al vaak genoeg achter de bar. Coaches/trainers en teambegeleiders zijn ook behoorlijk druk voor de club. Zij hoeven dan ook geen bardienst te draaien. 

Wat moet ik doen als ik echt geen bardienst kan draaien?
Kan of wil je echt geen bardienst draaien, dan kan deze afgekocht worden voor € 50,-. Van dat bedrag kan de club een betaalde kracht inhuren om het gat te vullen. Neem hiervoor contact op met de barcommissie via het volgende e-mailadres: [email protected]

Wordt er gecontroleerd of ik aan mijn verplichting voldoe?
Elk half jaar controleren we via de Lisa-app wie er nog niet aan zijn verplichting om bardiensten te draaien heeft voldaan. Hiervan ontvangen de desbetreffende personen eenmalig een mail. Blijkt na afloop van het kalenderjaar dat er geen diensten gedraaid zijn dan gaan wij er vanuit dat je de bardienst afkoopt. 

Wat als ik aan het einde van het jaar een dienst wil inplannen maar alles is vol?
Neem dan even contact op met Elke van Male via [email protected]

Wat moet ik doen als ik ben aangemeld voor een bardienst maar toch niet kan?
Als je je aangemeld hebt voor een bardienst en je kunt toch niet, dan dien je zelf voor vervanging te zorgen. Mail de naam van jouw vervanger naar [email protected]. Wanneer er op de ingeplande dag niemand komt opdagen gaan we er vanuit dat jij de bardienst afkoopt. 

Wat moet ik doen als ik ben ingedeeld voor de wedstrijdtafel maar toch niet kan?
Dan gaan wij er vanuit dat je zelf een vervanger regelt. LET OP: Diensten achter de wedstrijdtafel worden ingepland door het wedstrijdsecretariaat. Je wordt alleen verwacht als je per mail een bericht hebt ontvangen met de datum en het tijdstip waarop je bent ingepland. Dus jouw naam op de lijst van de coach bij ‘wedstrijdtafel’ betekent nog niet dat je deze dag ook daadwerkelijk wordt ingepland bij de wedstrijdtafel. 

Succes met inplannen, we zien jullie snel tijdens een van de bar- en/of wedstrijdtafel diensten, neem bij vragen gerust contact met ons op. 

Met vriendelijke groeten,
De barcommissie